Karlovy Vary: Ležícího muže kopl do obličeje a břicha

Karlovy Vary: Ležícího muže kopl do obličeje a břicha
Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili dvěma místním devětadvacetiletým mužům podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a jednomu z nich dále podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu.

Hrubé neslušnosti na místě veřejnosti přístupném se měli výtečníci dopustit v polovině července tohoto roku v Karlových Varech. Jejich slovní rozepře vyústila až ve vzájemné fyzické napadení. Jeden z podezřelých mužů měl nejprve druhému dát tzv. hlavičku. Ten odstoupil, odložil kytaru a na oplátku mu měl podrazit nohy. Následkem toho muž upadl na zem, kde měl útočník ve svém jednání pokračovat. Ležícího muže měl kopnout do obličeje a následně do břicha. Po příjezdu policistů se dvojice mužů podrobila orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla v obou případech s pozitivním výsledkem. Jeden z mužů nadýchal čtyři promile. Napadený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo následné lékařské ošetření v nemocnici.

Podezřelému muži hrozí za výtržnictví v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky. Za přečin ublížení na zdraví hrozí druhému podezřelému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!