Karlovarský kraj vyhlásil sbírku na podporu uprchlíků z Ukrajiny na území regionu

Karlovarský kraj vyhlásil sbírku na podporu uprchlíků z Ukrajiny na území regionu
V reakci na masivní migrační vlnu z Ukrajiny vyhlásil Karlovarský kraj veřejnou sbírku. Ta se zaměřuje na získání finančních prostředků k zajištění pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny v prvních dnech po příjezdu do Karlovarského kraje. Do sbírky se mohou zapojit firmy, podnikatelé i jednotlivci.

„Obrátila se na nás řada firem a podnikatelů sídlících v Karlovarském kraji s tím, že by se rádi podíleli na procesu přijetí uprchlíků z Ukrajiny  a usnadnili jim začátek pobytu na území našeho regionu. Rozhodli jsme se proto vyhlásit veřejnou sbírku, kterou je možné podpořit finančními dary, druhou možnosti je pak také poskytnutí finančních prostředků formou darovací smlouvy. Za jakoukoliv pomoc jsme dárcům velmi vděční, protože zejména první dny jsou pro uprchlíky těmi nejnáročnějšími,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

Výtěžek sbírky bude využit na úhradu nákladů spojených s provozem Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU), skladu humanitární pomoci a na zajištění administrace související s příchodem ukrajinských uprchlíků. Finanční dary je možné posílat na transparentní účet č. 123-6487390297/0100. Zájemci o poskytnutí daru prostřednictvím darovací smlouvy se mohou obrátit na odbor kanceláře hejtmana a vnějších vztahů Krajského úřadu Karlovarského kraje - e-mail: lydie.straska@kr-karlovarsky.cz.

Zdroj: Krajské listy


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!