Karlovarský kraj ocenil dárce krve

Karlovarský kraj ocenil dárce krve
Dne 18. 6. 2018 za účasti hejtmanky Karlovarského kraje si v krajské knihovně v Karlových Varech z jejích rukou přišli převzít ocenění dárci krve z celého Karlovarského kraje. Celkem 75 dárců bylo oceněno z rukou hejtmanky, zástupců transfuzní stanice, Českého červeného kříže, měst a obcí či zdravotních pojišťoven.

Ocenění získali dárci krve, kteří získali Zlatý kříž II. stupně za 120 a více bezplatných odběrů krve a Zlatý kříž III. stupně za 80 a více bezplatných odběrů krve.

Mezi oceněnými byli také dva policisté nprap. Josef Kafka a prap. Petr Volf. Pan Kafka obdržel ocenění Zlatý kříž II. stupně za 120 a více odběrů, jeho kolega potom Zlatý kříž III. stupně za 80 a více bezplatných odběrů krve.

V průběhu celého odpoledne opakovaně zaznělo z úst zástupců zúčastněných organizací, že si velmi váží všech, kteří chodí darovat krev, že je potřeba si těchto lidí vážit, protože darují tekutinu, za kterou se ještě nenašla žádná náhrada. Mezi oceněnými bylo 11 žen, které si též zasluhují velké poděkování a obdiv, jelikož darování krve mají ztížené o období těhotenství a kojení, kdy krev darovat nemohou.

Poděkování čekalo také paní Hermínu Kaňkovou bývalou ředitelku Oblastního spolku Českého červeného kříže Karlovy Vary, která v této organizaci působí již 60 let a stále se velmi aktivně angažuje.

O ocenění jsme vás již informovali zde.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!