Karlovarsko: Z důvodu prázdnin policisté více dohlíželi na bezpečnost v lyžařských střediscích

Karlovarsko: Z důvodu prázdnin policisté více dohlíželi na bezpečnost v lyžařských střediscích
Bezpečnostní opatření zaměřené na lyžařská střediska Neklid, Novako, Boží Dar a Klínovec, proběhlo o víkendu 10. a 11. 2. 2018. Policisté z Obvodního oddělení Jáchymov, Nejdek a z Dopravního inspektorátu v Karlových Varech se zaměřili na zajištění veřejného pořádku a bezpečnost v silničním provozu.

S ohledem na začínající jarní prázdniny v Karlovarském kraji se počítá se zvýšeným počtem návštěvníků sportovních středisek v příhraniční oblasti, proto se v těchto místech prováděla zvýšená kontrola osob a vozidel. Policisté se mimo jiné také zaměřili na kontrolu cestovních dokladů u cizinců, dodržování zákona před alkoholismem a jinými toxikomániemi, na kontrolu technického stavu vozidel či na eliminaci nápadu majetkové trestné činnosti páchané formou krádeží z motorových vozidel aj.

Rodina Angličanů se dvěma dětmi zapadla v neděli se svým vozidlem 2 km za Rýžovnou v lese na silnici, která vede z Božího Daru na Blatnou. Došly jim pohonné hmoty a neměli u sebe ani mobilní telefon. Měli velké štěstí, když pěšky došli do restaurace Rýžovna a zastihli tam posledního zaměstnance. Ten ale bohužel neuměl anglicky, zavolal tak policistovi z nedalekého obvodního oddělení a problém vyřešili. Promrzlí návštěvníci hor se tak dostali do svého hotelu a druhý den jim policejní hlídka pomohla s vyproštěním vozidla. Vděční turisté velmi děkovali policistům za pomoc. Na své zimní dobrodružství zřejmě jen tak nezapomenou.

Během dvoudenního opatření nezjistili policisté v lyžařských střediscích žádnou trestnou činnost. Nemuseli řešit ani žádný přestupek v dopravě, vyjma drobných prohřešků s parkováním.

V rámci bezpečnostního opatření policisté ke kontrolní činnosti využili také policejní čtyřkolku opatřenou pásy.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!