Karlovarsko: Frigo a Hazard vypátrali odcizené dveře

Karlovarsko: Frigo a Hazard vypátrali odcizené dveře
V polovině ledna tohoto roku na tísňovou linku policie Karlovarského kraje oznámil osmapadesátiletý muž, že došlo k vloupání do skladu firmy na Karlovarsku, kde pracuje. Policisté neprodleně vyjeli na místo, kde zjistili, že neznámý pachatel pomocí násilí vnikl do skladu a měl odcizit několik kusů dveří a dalších předmětů. Na místo také přijel policejní psovod se svým psem Hazardem.

Dvojice se dala do práce a okolí začala prohledávat. Po chvíli služební pes dovedl svého psovoda na místo blízko cyklostezky, kde byla nalezena část ponechaného lupu. O den později však policisté vyjížděli na stejnou adresu, kde mělo dojít opět ke krádeži. Tentokrát měl službu policejní psovod se svým služebním psem Frigem. I on svého parťáka dovedl k několika dveřím, které si měl pachatel ponechat  kousek od areálu. 

Policisté se případem začali intenzivně zabývat a na základě prověřování zjistili, že dveře ze skladu měli odcizit dva muži ve věku 37 a 40 let. Mladší muž se měl krádeže dopustit také v únoru v Karlových Varech. Vniknout měl do kóje sloužící k uskladnění potravin a odcizit několik baget, salátů a dalších lahůdek.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici mužů obvinili ze spáchání zločinu krádeže. 

Uvedeného jednání se obvinění muži dopustili i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!