Karlovarsko: Další odhalená indoor pěstírna konopí

Karlovarsko: Další odhalená indoor pěstírna konopí
Kriminalisté v Karlovarském kraji i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. Karlovarským kriminalistům se totiž podařilo odhalit další indoorovou pěstírnu konopí.

Ve čtvrtek 18. ledna letošního roku byla na základě příkazu Okresního soudu v Karlových Varech provedena domovní prohlídka objektu poblíž Chodova na Sokolovsku, jelikož z provedených šetření bylo zjištěno, že v objektu se má neoprávněně provozovat pěstírna konopí. Po vstupu policistů z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje do objektu byl uvnitř zadržen podezřelý čtyřiatřicetiletý muž, na kterého byl vydán předchozí souhlas se zadržením. Následně byla policisty objevena indoor pěstírna konopí skládající se z umělého osvětlení, zabudované ventilace i speciálního substrátu.

Policisté ve speciálně upravené místnosti zajistili téměř 100 rostlin konopí různého vzrůstu a výšky. Zajištěné rostliny konopí byly odeslány na odbornou expertízu. Kromě toho bylo zajištěno kompletní vybavení zmíněné indoorové pěstírny.

V rámci této realizace byl ještě zadržen podezřelý čtyřicetiletý muž.

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Oba muži byli po provedených úkonech propuštěni ze zadržení a jejich vyšetřování probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí osobám podezřelým ze spáchání tohoto přečinu trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!