Kačaba slaví ve středu 10 let

Kačaba slaví ve středu 10 let
Kačaba zažila první otevírací den 5.12. 2005. Od té doby se hodně změnilo. Z Kavárny a čajovny Kačaba se stal Café Restaurant Kačaba. Kavárnou úspěšně prošly desítky zdravotně postižených lidí, kteří úspěšně absolvovali program pracovní rehabilitace.

80% z nich následně našlo uplatnění na otevřeném trhu práce. V rámci vlastních chráněných míst zaměstnává  Kačaba v současnosti 22 lidí se zdravotním postižením na pozicích číšník, servírka a pomocný kuchař. V prosinci 2015 pracuje v  Kačabě celkem 30 lidí se zdravotním znevýhodněním.

Ve středu 9.12. 2015 na „narozeninovém“ večeru vystoupí v Kačabě speciální sdružení „Kačaba Jazz Kvintet“, které tvoří plzeňští muzikanti z kapel Annešanté, Moodshake nebo Girl Talk. Dále vystoupí nevidomý zpěvák Martin Svátek (Madfinger, Navigators), který představí několik věcí z jeho chystané sólové desky. Kačaba připraví bohaté pohoštění a speciální výstavu k výročí deseti let.

„Slavíme desáté narozeniny a chceme si je užít, protože Kačaba není jenom kavárna, ale něco víc,“ uvádí vedoucí Café Restaurantu Kačaba Ladislav Nový.

Štítky: kačaba

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!