Jak zařídit ložnici a jaký do ní vybrat nábytek

Jak zařídit ložnici a jaký do ní vybrat nábytek
Chystáte se rekonstruovat starou ložnici, případně budete zařizovat novou? Pak se Vám v tomto článku pokusíme dát několik dobrých rad, které by se Vám určitě mohly hodit. Nábytek a nejrůznější doplňky výrazně ovlivňují celkovou náladu ve Vaší ložnici. Proto byste měli výběru věnovat dostatek pozornosti.

Prvotní úvahy o designu a řešení ložnice

S nadsázkou lze říci, že již bylo dnes vše vymyšlené a navržené- využijte toho a naberte inspiraci v časopisech, případně v obrázcích na googlu. Stačí zadat slovní spojení „Ložnice inspirace“, případně třeba „ložnice šedá / růžová“, ložnice „dub sonoma“ a google Vám nabídne spoustu obrázků, ze kterých uvidíte, jak by bylo možné řešit kombinaci nábytku, doplňků a výmalby. Vámi vybraného řešení se pak nemusíte 100% držet, ale stačí se inspirovat a návrh ložnice i nábytek do ložnice upravit dle Vašich potřeb. Další možností je pak využít služeb bytové architektky, ale tady už musíte počítat s tím, že taková služba není zdarma.

Řešení a rozložení nábytku v ložnici

Před výběrem nábytku ložnici dobře přeměřte a zvažte, do kterých míst budete chtít dávat které prvky. Nezapomeňte na dostatečný prostor nutný pro otevírání dveří, ale také např. na přístup ke skříním. Určitě se snažte vybírat nábytek najednou a to ideálně jako set, ať později nezjistíte, že některé požadované prvky nebudou v dané barvě k sehnání. Berte na vědomí, že dřevo působí přírodním a teplým dojmem a dodá Vaší ložnici pocit domova. Bílá, tmavě šedá barva a kov působí spíše studeně a dodají do interiéru pocit luxusu, případně extravagance.

Úložné prostory potřebuje každý

Ložnice je samozřejmě určena především ke spaní a odpočinku, ale může výborně posloužit jako velký úložný prostor na vše možné- a to prostřednictvím šatních skříní určených především na oblečení a textilie, tak i postele, která může mít pod sebou velký úložný prostor, kam můžete během zimy uschovat třeba i set balkonového nábytku a jiné rozměrnější předměty.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!