Informace pro imobilní občany, kteří mají zájem o očkování proti COVID-19

Informace pro imobilní občany, kteří mají zájem o očkování proti COVID-19
Imobilní občané, kteří spadají do věkové kategorie, která se může na základě státní očkovací strategie registrovat v centrálním rezervačním systému, musí nejprve provést registraci. Využít mohou pomoc prostřednictvím bezplatné krajské asistenční linky: 800 600 444.

Odkaz na registraci - viz zde.

Po registraci a obdržení PIN2 v systému potvrdí místo očkování – tedy nejlépe nejbližší očkovací centrum - a zároveň si vyberou termín očkování.

V případě, že nemají možnost dopravy na očkování vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a ani nemají možnost transportu příbuznými, sdělí telefonicky termín očkování svému praktickému lékaři, který zajistí převozovou sanitu v den očkování, a to jak pro přepravu do očkovacího centra, tak i zpět. Nevadí, pokud se čas objednání sanitního vozidla nebude přesně krýt s časem objednání k očkování. Očkovací místa budou u imobilních pacientů přijíždějících dopravní zdravotní službou akceptovat čas příjezdu sanitky a pacienta naočkují. 

Pacient se pouze prokáže sms, že očkování má proběhnout daný den.

V případě, že jde o imobilní občany, kteří nespadají do věkové kategorie v souladu se státní očkovací strategií, nebo se chtějí nechat očkovat u praktického lékaře, nikoliv v očkovacím centru, je třeba kontaktovat konkrétního praktického lékaře.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!