Horní Slavkov: Policie dopadla zloděje vykrádajícího domy a chaty

Horní Slavkov: Policie dopadla zloděje vykrádajícího domy a chaty
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž měl v období od října roku 2018 do konce ledna 2019 vniknout nejméně v šesti případech do rodinných domů a zahradních chat v katastru obce Horní Slavkov. Ty měl vždy prohledat a odcizit téměř vše, na co přišel a mohl později zhodnotit. Jednalo se hlavně o elektroniku, jako jsou televize, mobilní telefony, notebooky, tablety nebo fotoaparáty. Dále i různé elektrické nářadí nebo šperky. Odcizit měl například i několik vzduchových pistolí.

Kromě vloupání do domů má mít muž na svědomí i okradenou 62letou ženu. Té měl na začátku listopadu ve večerních hodinách v Horním Slavkově na ulici vytrhnout z ruky tašku s klíči a mobilními telefony. Z místa poté utekl k autobusovému nádraží.

K poslednímu vloupání došlo dne 24. ledna 2019, kdy měl obviněný muž nejprve odcizit ve firmě v katastru obce Horní Slavkov z uzamčené místnosti peněženku s klíči. Za pomoci odcizených klíčů se měl následně vloupat do rodinného domu, celý jej prohledat a následně odcizit například notebooky nebo mobilní telefony. Po oznámení vloupání se policisté ihned začali případem zabývat. V pondělí dne 28. ledna 2019 policisté muže zadrželi v bytě v Horním Slavkově.

Odcizením věcí a poškozením majetku při vloupání měl způsobit celkovou škodu dle odborných vyjádření kolem 60 000 Kč.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, v minulosti se dopustil především majetkové trestné činnosti.

Policejní vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Včera soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného a policisté jej následně eskortovali do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!