Hledáte novou práci? Příležitostí je více než dost

Hledáte novou práci? Příležitostí je více než dost
Současná doba, charakterizovaná celosvětovou pandemií a nastupující ekonomickou krizí, znamená velké přesuny na pracovních pozicích.

Kvůli tomu, že některé tržní sektory, jako například gastro, ubytování či přeprava utrpěly silné rány, z nichž se dosud nevzpamatovaly, mnoho lidí přišlo o práci a ještě větší množství o ni v nejbližší budoucnosti přijde. Existují však obory, kterých se současná situace příliš nedotýká, naopak, jejich vyhlídky se stále zlepšují. Každá krize totiž znamená současně příležitost.

Co byste při hledání nové práce neměli opomenout?

Pokud jste v nedávné době přišli o práci nebo se chystáte změnit zaměstnání, měli byste o hledání nového místa přemýšlet i z tohoto hlediska – má firma či obor, ve kterém hledám práci, skutečnou perspektivu i v současné situaci? Nebudu propuštěn proto, že se firma dostane brzy do ekonomických potíží? Kromě platu, pracovních podmínek a možností dojíždění byste proto měli zvážit i toto hledisko.

Kde najít dobrou práci v době krize?

Jedním ze sektorů, které i navzdory současné krizi jdou neustále nahoru jsou služby, distribuce a elektronický obchod. Lidé si totiž během pandemie zvykli nakupovat online a tento trend neustále zesiluje. Práce v tomto oboru je navíc poměrně nadstandardně placená a nevyžaduje žádné zvláštní kvalifikační předpoklady. Naopak, po krátkém zaučení ji zvládne prakticky každý. Skvělou pracovní nabídku z tohoto sektoru naleznete například zde: https://www.adecco-jobs.com/amazon/cs-cz/about-the-job/. Zatímco v ostatních oborech hrozí propouštění, online obchod a distribuce stále nabírají nové zaměstnance.

Pokud vás ze sna budí obavy o vaši blízkou budoucnost, buďte v klidu – zaměstnání lze změnit v každém věku a neustále existují obory, kde si slušně vyděláte a nehrozí vám ztráta zaměstnání.

Více informací můžete najít zde https://www.adecco-jobs.com/amazon/pl-pl/

Foto: Image by aniset from Pixabay 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!