Hejtman jednal se zástupci Nadačního fondu západočeských olympioniků

Hejtman jednal se zástupci Nadačního fondu západočeských olympioniků
Karlovarský kraj každoročně podporuje činnosti Nadačního fondu západočeských olympioniků. Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek se proto setkal s předsedou správní rady a držitelem stříbrné medaile z letních olympijských her v Mnichově z roku 1972 Vladimírem Jarým a jednání se zúčastnila také místopředsedkyně Krajské organizace České unie sportu Jitka Peřina.

Zástupci nadačního fondu hejtmana seznámili s hlavní činností a cílem této iniciativy, kterým je zejména podpora bývalých sportovců ze západu Čech, kteří v minulosti úspěšně reprezentovali československé barvy na olympijských hrách, mistrovstvích světa, na mistrovstvích Evropy či jiných světových soutěžích. Fond ale nepodporuje pouze sportovce. Snaží se pomoci také trenérům a funkcionářům, kteří se významnou měrou podíleli na přípravě a výchově sportovců.   

„Je mi velmi sympatické, že nadační fond myslí na zasloužilé sportovce a činovníky, kteří v seniorském věku žijí mnohdy na hraně sociálních jistot. Přitom svou vlast reprezentovali bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu, jež by je zabezpečila do budoucna. Kromě příspěvku, který fondu poskytujeme z rozpočtu Karlovarského kraje, se pokusíme společně oslovit i další subjekty ze soukromého sektoru a požádat je o zapojení do fondu. Budeme rádi, pokud kdokoliv zváží svou podporu olympionikům a kontaktuje nás. Považuji za důležité, aby se na bývalé špičkové sportovce nezapomínalo,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.  

Karlovarský kraj ve spolupráci s nadačním fondem pořádá každoročně slavnostní setkání členů Regionálního klubu olympioniků, kde předává finanční dary osobnostem, které tvořily historii sportu a ocitly se v tíživé zdravotní či životní situace.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!