Grand Prix v Plzni vyhrál Richard Habermann

Grand Prix v Plzni vyhrál Richard Habermann
Sedmý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu odstartovali mládežnické kategorie žáků a kadetů. Počasí bylo opět perfektní a teploměr na Rapidu ukazoval necelých 18°C, ani pětiminutová dešťová přeháňka nikoho nezaskočila.

Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti odstartovala, sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Matyáš Korbel (TJ Lokomotiva Beroun) se ziskem 44b před Danielem Kuběnou 31b (ACS). Na třetím místě se umístil Aleš Icha  (Dukla Praha) 23b.

V 17:30 hod vystartovali do Grand Prix Auto Matulka opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Petr Ruman (Cyklo Atom). Svojí formu potvrdil i v závěrečném spurtu a kategroii Masters suverénně vyhrál. Do boje o body se zapojila i Nela Slaníková (Team Dukla Praha) a vydřela 2body. Navíc jako jediná z kategorie žen absolvovala plný počet kol a slavila vítězství v kategorii.

Po šesti odjetých kolech byla skupina masters a žen dojeta hlavním pelotonem. Do boje o body se pustil Richard Habermann. Nechyběl prakticky v žádném úniku a pojistil si tak bodově vítězství i v tomto díle Giant Ligy Plzeň 2023. Největší souboj pak byl mezi dvojicí Jan Ryba (AC Sparta Praha) a Petr Fiala (Xeelo cycling team). Ryba nakonec díky poslednímu spurtu předstihl Fialu o jediný bod. 

V souboji o puntíkovaný dres měsíce června v Bageterie Boulevard prestige byl nejlepší junior Ondřej Šafránek (RKCA)

Ženám kralovala Nela Slaníková (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA) a navíc v celkové hodnocení obsadil 5. místo, kdy se vklínil mezi Denise Rugovace a Maximiliana Kerla. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Petr Ruman (Cyklo Atom).

Richard Habermann v cíli: „Škoda že to nevyšlo, abychom komplet stupně vítězů ovládli pro Spartu“. 

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 29. srpna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30hod kdy startují žákovské kategorie.

foto: tomáš tesař

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!