Grand Prix v Plzni poznamenanou pádem vyhrál junior Jaromír Kohout

Grand Prix v Plzni poznamenanou pádem vyhrál junior Jaromír Kohout
Šestý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu se jel za letního počasí. Teploměr na Rapidu ukazoval necelých 20 °C, ale úterý 13. června se kvůli pádu trochu změnilo na pátek 13.!

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovala Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti o celkové pořadí v cyklistické soutěži. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Jakub Patras (SK Petřín Plzeň) se ziskem 32b před Jiřím Rejzekem 25b (ACS), kterého v boji o prvenství vyřadil defekt zadního kola. Na třetím místě se umístil Marek Přenosil (SportRaces Cycling Team) 23b.

V 17:30 hod vystartovali do Grand Prix Marles opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Petr Ruman (Cyklo Atom), ale ani tentokrát mu to nestačilo a musel se sklonit před výkonem nestárnoucího veterána Zdeňka Rubáše (AC SPARTA PRAHA), který díky 5 bodům triumfoval v této kategorii. Skupina byla dojeta hlavním pelotonem až po 6 kolech, a tak si pro body dojela i Kristýna Burlová (LOTTO DSTNY LADIES), která musela mít povolení z mateřského klubu ke startu v Plzni.

Po deseti odjetých kolech však došlo k pádu na čele závodu, kdy vedoucí dvojice jezdců o sebe zavadila, a došlo k pádu. Naštěstí měla tato dvojice náskok před hlavním pelotonem a do pádu nevzala s sebou více jezdců. Odnesl to tak zlomený loket a naštípnutá lopatka. Závod byl hned po pádu neutralizován a odstartován až po odjezdu sanitních vozů.

Zkrácený závod pak nejlépe zvládl junior Jaromír Kohout (RKCA) který o jediný bod vyhrál v absolutním hodnocení i mezi jezdci kategorie Elite.

Ženám kralovala Kristýna Burlová (LOTTO DSTNY LADIES), která s přehledem ovládla i závěrečný spurt. Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Zdeněk Rubáš (AC SPARTA PRAHA).


Richard Habermann v cíli: „Dneska to prostě nevyšlo podle představ“.

Jaromír Kohout v cíli: „Ze začátku se mi moc nedařilo, po vynucené pauze kvůli pádu jsem se pak rozjel a zvítězil“.

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 27. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30hod kdy startují žákovské kategorie.

foto: tomáš tesař

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!