Františkovy Lázně: Klíčová dírka pomáhá dětem s onkologickým onemocněním

Františkovy Lázně: Klíčová dírka pomáhá dětem s onkologickým onemocněním
"Připravili jsme projekt pro podporu onkologicky nemocných dětí. Nejen, že připravujeme muzikál "Albrecht už se nezlobí," který bude rovněž pomáhat, ale připravili jsme i tzv. "kreslící pomoc," kdy kreslíme na téma: "Co bych chtěl/a vidět klíčovou dírkou." Kresby budou v termínu od 13. do 18. září 2021 vystaveny ve Františkových Lázních," uvedl Mirek Vostrý.

"Výstava bude následně tzv. putovní - onkologické kliniky, veřejné prostory dle zájmu různých měst, atd. Díky těmto kresbám posbíráme potřebné finance, čímž budou umořovány potřeby nemocnic, kde se o děti starají. Na co vybrané finance budou použity, bude konkretizováno primáři onkologických klinik. Druhá část výdělku bude použita pro potřeby Hospicu," uvádí dále.

Kdo se může zapojit? 
"Kreslit budou profesionální výtvarníci, oslovíme i známé osobnosti z různých oborů (primáře, sportovce, umělce, politiky...), nedílnou a velice důležitou součástí budou i obrázky od samotných dětí, které se potýkají s touto zákeřnou nemocí a v neposlední řadě se do kreslení zapojí i klienti Hospice Sv. Jiří v Chebu," vyjmenoval Vostrý.

Pokud chcete pomoci, můžete se do tohoto projektu zapojit i vy. Nemusíte umět kreslit, každá snaha a pomoc se počítá. Stačí si vytisknout klíčovou dírku - viz zde a začít kreslit. Více o pravidlech a tomto projektu - zde.


Zdroj: Mirek Tapír Vostrý

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!