FIJO 2018 je za dveřmi!

FIJO 2018 je za dveřmi!
Od čtvrtka 28. června do neděle 1. července bude Cheb hostit 23. ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO 2018. Představí se na něm dvanáct orchestrů a řada hostů Hlavní hvězdou bude dánský orchestr Helsingor Pigegarde - padesát dívek, které hrají a tančí.

Dále přijede italský soubor Academy Parade Band, který mimochodem existuje už od roku 1896, nebo orchestr z kyperského Limassolu. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční účastníci, například soubory ze slovenské Nové Dubnice, Krnova. Ze zajímavých hostů festivalu vystoupí třeba dívčí saxofonový soubor z Luhačovic, který na náměstí zahraje v neděli dopoledne.

Ve festivalovém programu nebudou chybět tradiční taháky, jako je páteční zahajovací ceremoniál, sobotní dopolední průvod městem a odpolední přehlídka show bandů nebo nedělní závěrečná show. Celý program festivalu bude letos probíhat na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Aréna bude postavena jinak než při minulých ročnících. Přibudou další tribuny na sezení a budou také dvě pódia. Díky tomu odpadnou prostoje.

Přichystáno je také velké překvapení pro milovníky dobrého jídla. Se souborem z Itálie přijede kuchař Elio Ungaro, který je držitel Guinessova rekordu v kategorii největší pizza těsto na světě a byl vyhlášen třetím nejlepší pizzařem v Itálii. Velkým lákadlem budou určitě také večerní programy na náměstí. V předvečer oficiálního zahájení, tedy ve čtvrtek, zahraje Brass Band složený z předních sólistů Ústřední hudby Armády ČR a kapela Funk Corporation. V pátek večer bude náměstí patřit slavnému trumpetistovi Vlado Kumpanovi s kapelou a v sobotu Glorii. Doplní je chebské kapely Koala a Parohanka.

Vstup na všechny akce festivalu, s výjimkou závěrečné show, je zdarma. Více informací najdete na stránkách zde.

O tom, že na festivalu FIJO zahraje dánský dívčí orchestr jsme vás informovali zde a o tom, že vstupenky na závěrečnou show festivalu FIJO 2018 jsou již v prodeji zde.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!