Dobrovolnická DoRA přijímá nominace na cenu Křesadlo 2022

Dobrovolnická DoRA přijímá nominace na cenu Křesadlo 2022
Tento rok pořádá Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA již XVII. ročník oceňování dobrovolníků v Plzeňském kraji Křesadlo 2022. Nominovat vybraného dobrovolníka je možné až do 30. září 2022.

Návrh na ocenění Křesadlo, jež má podtitul “cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci” může poslat kterákoliv fyzická nebo právnická osoba (občan, obec, organizace). Podmínkou je, aby navrhovaný dobrovolník působil v Plzeňském kraji. Součástí nominace je popis činnosti dobrovolníka a zdůvodnění toho, proč by měl být oceněn.

“Nominovat je možné každého, kdo dobrovolně působí nebo působil v kterékoliv oblasti činnosti, kde pomáhá lidem či širšímu okolí, ať se jedná o činnost vykonávanou v některé organizaci nebo činnost nezávislou a neorganizovanou. Důležité je, aby činnost byla dlouhodobá a prospěšná širšímu okolí, obci, veřejnosti, potřebným.” uvádí Mgr. Romana Štěpáníková, předsedkyně Dobrovolnické Regionální Agentury DoRA.

Cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky Plzeňského kraje, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnickou činnost a respekt k těm, kteří ji vykonávají.

Nominační list lze vyplnit online nebo je ke stažení na stránkách www.doraplzen.cz. Celý proces oceňování dobrovolníků v Plzeňském kraji bude zakončen slavnostním předáním cen dne 3.11.2022 v prostorách DEPO2015 v Plzni. Akce se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka.

Křesadlo 2022 organizuje jako v předešlých letech nezisková organizace Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA, která se zabývá se náborem, školením, koordinováním a vysíláním dobrovolníků, kteří svou činnost mohou vykonávat v sociální, kulturní, zdravotnické, sportovní či jiné oblasti veřejného života, a to v rámci celého Plzeňského kraje.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!