Desítka získala ocenění ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě

Desítka získala ocenění ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě
Úřad desáté městské části udržuje vysokou kvalitu ve veřejné správě.

Svědčí o tom ocenění, která Desítka obdržela od resortu vnitra - Cenu za kvalitu ve veřejné správě. Kromě toho ji ocenilo i Ministerstvo životního prostředí ČR, a to za úspěch v Místní Agendě 21 (MA21), státním programu pro podporu udržitelného rozvoje obcí a regionů.

Ministerstvo vnitra ČR (MVČR) Prahu 10 ocenilo za uplatňování metod jako ISO 9001, MA21, strategické a projektové řízení, konkrétně v kategorii za dlouhodobé užívání přístupu k řízení kvality ve veřejné správy (kompletní seznam oceněných na webu Ministerstva vnitra ČR). Tyto nástroje municipalitám pomáhají nastavit procesy směrem k široké spolupráci, komunikaci a participaci s obyvateli, desítkovými organizacemi i radničními odbory navzájem.

MVČR stojí také za soutěží „Přívětivý úřad“, v níž vršovická radnice vloni skončila na třetím místě v Praze (podrobněji zde).

Už v loňském roce Desítka vystoupala přímo v MA21, kterou garantuje Ministerstvo životního prostředí ČR (MŽP), a to do kategorie B, tedy mezi top ten (certifikát převzala letos). O tři roky předtím přitom figurovala v  žebříčku více než dvou stovek regionálních institucí a organizací na samotném chvostu, mezi tzv. zájemci. Hodnotitelé oceňovali především aktivní spolupráci s občany a vytvoření a naplňování strategického plánu udržitelného rozvoje na období 2020 – 2030.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!