Další krok v energetickém managementu v Praze 2

Další krok v energetickém managementu v Praze 2
Radnice městské části Praha 2 se nyní může pochlubit přesným systémem měření energií, který je vybaven i hlášením poruch v případě havárií.

Je to další konkrétní krok vrámci projektu Udržitelná dvojka, kterým se radní Prahy 2 aktivně snaží řešit důsledky klimatických změn.

V městské části Praha 2 se vuplynulých dnech spustil důležitý projekt v oblasti energetického managementu. Vpěti pilotních budovách spravovaných městskou částí byl instalován elektronický systém monitorování spotřeby energií a vody. I těmito konkrétními kroky se městská část Praha 2 neustále aktivně snaží řešit důsledky klimatických změn.

„Je to další stupeň energetického managementu, který městská částv rámci energetických úspor zavádí. Jde o další klíčovou část realizace opatření, která mají omezit negativní vliv lidské činnosti na životní prostředí, k čemuž se městská část před časem zavázala. Pilotní projekt energetického monitoringu byl navíc koncipován z praktického hlediska tak, aby výsledky měření mohly sloužit nejen k účinnému navrhování energeticky úsporných opatření, ale aby také mohly sloužit jako relevantní podklady k případným reklamacím v případech, kdy účtované částky za energie nesouhlasí s naměřeným množstvím,“ uvedl Jan Recman, zastupitel městské části Praha 2 odpovědný za energetiku.

Monitorovací čidla jsou v rámci projektu napojena přímo na fakturační měřidla a v několika případech byla zobrazovací a vyhodnocovací aplikace Prahy 2 propojena přímo s aplikací distributora energie nebo vody. Městská část Praha 2 se může nyní pochlubit přesným systémem měření, který je vybaven i hlášením poruch v případě havárií. Okamžitě po zapojení sytému byl totiž na jednom z měřených míst detekován anomální únik vody a rychlým servisním zásahem bylo zamezeno značným finančním ztrátám.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!