ChvÁla šansonu v synagoze pomůže projektu Život v kufříku

ChvÁla šansonu v synagoze pomůže projektu Život v kufříku
V neděli 12. května 2024 od 18:00 hodin se ve Velké synagoze v Plzni odehraje nezapomenutelný kulturní večer spojující hudbu, umění a dobročinnost. ChvÁla šansonu Pocta životu přinese nejen umělecký zážitek, ale i zapojení do projektu Život v kufříku.

Hlavním hudebním a uměleckým bodem večera bude koncert šansonů francouzských a českých ikon tohoto žánru v podání zpěvačky Ály Ptáčníkové a klavíristky Veroniky Ptáčkové.

Poctu životu podtrhne i výstava autorských děl zpěvačky, která je zároveň malířkou. Její akvarelové obrazy vynikají zářivými barvami, silnou energií a živostí. Sama autorka vybere několik svých děl, které budou v rámci večera dány do aukce.

Celý večer bude protkán emocemi a solidaritou s cílem podpořit aktivitu nadace Život v kufříku a jejím propojení s plzeňským novorozeneckým oddělením Mulačovy nemocnice.

Projekt Život v kufříku se zaměřuje na odložené novorozence v porodnicích a následnou podporu jejich hledání vlastní identity. „Kufrˇi´ky obsahuji´ prvni´ oblecˇeni´, rucˇneˇ vyra´beˇne´ hracˇky, prvni´ fotografie deˇti´ a vli´dna´ slova ošetrˇuji´ci´ho persona´lu. Pro tyto deˇti jsou tak uchovane´ vzpomi´nky na prvni´ chvi´le jejich zˇivota“, uvádí Karolína Kapitánová, výkonná ředitelka nadačního fondu La vida loca.

Tým novorozeneckého oddělení Mulačovy nemocnice v Plzni projevil velký zájem o zapojení se právě do tohoto projektu. Počáteční investice činí 45.000 Kč. Na tuto částku se rozhodla hlavní organizátorka celého večera Ála Ptáčníková přispět výtěžkem ze vstupného a z aukce obrazů. Večerem provede známý plzeňský moderátor Petr Jančařík, který tak podpoří živou atmosféru koncertu svým jedinečným moderátorským uměním.

„Druha´ kveˇtnova´ nedeˇle je oslavou všech maminek. Prˇijďte na výjimecˇný koncert a spojte tak kulturni´ za´zˇitek s dobrocˇinnou akci´“ zve na koncert Plzeňačka Ála Ptáčníková Vstupenky zakoupíte na portálu GoOut.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!