Chronickou obstrukční plicní nemocí trpí až 2 000 000 občanů České republiky

Chronickou obstrukční plicní nemocí trpí až 2 000 000 občanů České republiky
Choroby dýchacího ústrojí, jako jsou astma nebo CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc), patří v České republice k nejčastějším. Podle statistik jimi trpí až 2 000 000 občanů České republiky.

Češi a Češky ročně spotřebují více než 3 500 000 respiračních inhalátorů.

Jaké existují druhy inhalátorů?

Inhalátory pomáhají k léčbě onemocnění dýchacích cest a slouží jako léčebný i preventivní prostředek proti zhoršování dýchacích potíží. Inhalátory hojně používají alergici, lidé trpící rýmou, astma, bronchitidou nebo zánětem nosních dutin. Znáte druhy nejpoužívanějších inhalátorů? Přiblížíme vám je v tomto článku.

Kompresorové inhalátory pro podporu léčby laryngitidy

Kompresorové inhalátory vám doporučujeme použít při dýchacích obtížích a pro podporu léčby laryngitidy nebo jako první pomoc při akutních astmatických záchvatech. Kompresorové inhalátory slouží k inhalaci studeného aerosolu a můžete do nich nalít přírodní inhalační roztoky obsahující léčebné soli a minerály. K léčbě pacientů trpících BRONCHITIDOU, ASTMATEM a těžšími dýchacími obtížemi doporučujeme výkonný inhalátor Allegro. Na podporu LÉČBY ZÁNĚTU PRŮDUŠEK a dýchacích cest doporučujeme přístroj HAPPYNEB.

Inhalátory pro běžná onemocnění (rýma, kašel)

Pokud hledáte inhalátor, který vám usnadní průběh krátkodobých běžných onemocnění dýchacích cest, jako jsou rýma nebo kašel, tak vám doporučujeme parní inhalátor vybavený tepelnou deskou určený k intenzivní teplé inhalaci nebo inhalátor Vincentky Vapinal, který vytváří teplou páru obohacenou minerály k podpoření a urychlení léčby nachlazení a rýmy. Vhodný je také cestovní inhalátor MYNEB určený na cesty, do auta nebo do vlaku. Tento cestovní inhalátor má výhodu, že je na baterie a v případě výpadku elektrického proudu na chatě či chalupě jej můžete bez problému používat.

Proplach nosních dutin vám pomůže s nosem ucpaným rýmou

Kromě inhalátorů a zvlhčovačů vzduchu se vám při potížích s dýcháním může hodit proplachlovací konvička RHINO HORN, která otužuje nosní sliznici a činí ji tak odolnější vůči virovým či bakteriálním infekcím.  Vypláchnutí vám pomůže při obtížích s ucpaným nosem následkem rýmy, nachlazení, senné rýmy nebo alergie na pyl a prach. U osob trpících chronickou alergickou rýmou (především v důsledku alergie na pyl a prach a u pacientů pracujících v prašném prostředí) dojde při výplachu nosu k odstranění alergenů, a tím ke zmírnění obtíží.

Dětské inhalátory

Spolehlivé dětské inhalátory splňují nejnáročnější bezpečnostní normu a zpravidla jsou napájeny nízkým napětím přes oddělovací transformátor. Dětmi jsou nejlépe přijímány inhalátory s doplňky, které mají atraktivní vzhled podobný zvířátkům. Doporučit můžeme například kompresorový nebulizátor ve tvaru želvy. Pro dětské alergiky je vhodný například přenosný inhalátor KIWI a uplatnění v rodině s dětmi může najít také bezhlučný ultrazvukový inhalátor na cesty.

Zdroje dat: http://www.inhalatory.net/, e-shop www.szo.cz, odborný web o inhalátorech www.inhalator-zvlhcovac.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!