Chodov: Pečovatelská služba dostane nová auta

Chodov: Pečovatelská služba dostane nová auta
Nové automobily pro rozvoz obědů a dopravu klientů dostane chodovská pečovatelská služba. Do ostrého provozu vyjedou v nejbližších dnech.

Stávající vůz VW Caddy s termonástavbou pro přepravu teplých jídel je v permanentním provozu už od roku 2005, což se podepsalo na jeho spolehlivosti a velkým nájezdem kilometrů. Podle požadavku pečovatelské služby jej město nahradí autem stejné značky. V rozpočtu si na jeho nákup připravilo necelých 600 tisíc korun.

O polovinu méně pak zaplatí Chodov za druhý vůz, a to Škodu Fabia combi. Ten bude primárně sloužit pro přepravu klientů k lékaři či na úřady.

„Není to obdoba senior taxi, auto je určené pro předem naplánované úkony pečovatelské služby,“ poznamenal starosta Patrik Pizinger.

Dosluhující škodovku z roku 2009 chtěla radnice vyměnit až v příštím roce, nákup však urychlila dopravní nehoda, po níž zůstala na autě poničená karosérie.

Chodov původně chtěl na nové vozy žádat o dotaci, nakonec však z důvodu nevýhodných podmínek od tohoto kroku ustoupil.

Pečovatelská služba má ve městě dlouholetou tradici. Nabízí podporu a pomoc seniorům a lidem v nepříznivé sociální situaci. Služby poskytuje přímo v domácnosti klienta, tedy v jeho přirozeném prostředí, čím se snaží, aby co nejdéle žil běžným způsobem, na který byl zvyklý.

„Pečovatelská služba není určena pouze pro seniory, ale pro všechny obyvatele Chodova, kteří potřebují pomoc,“ připomněl starosta.

Zdroj: město Chodov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!