Chebsko: Tříkrálová sbírka letos proběhla podvacáté (TV Západ)

Chebsko: Tříkrálová sbírka letos proběhla podvacáté (TV Západ)
Již dvacátý ročník Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Česká charita, proběhl také v Chebu. Zahájení připadlo na sobotu 4. ledna. Na tradiční rozdávání polévky přišli pořadatele a účastníky pozdravit také zástupci města.

„Pro polévku si může přijít kdokoliv. Akci jsme se snažili co nejvíce nabídnout veřejnosti, protože koledníci nemohou obejít všechny domácnosti, tak, aby si lidé mohli přijít k nám na polévku, mohli přispět, zazpívat si s koledníky koledy či se vyfotit s třemi králi na památku. Takže úplně kdokoliv může přijít a polévku nebo horký čaj si tady s námi dát,“ uvedla ředitelka Farní charity Cheb Eva Kolafová. 

Lidé si spolu s farníky i farářem Petrem Hruškou mohli zazpívat. 

Do ulic Chebu, Františkových Lázní, Dolního Žandova, Třebeně a dalších obcí vyrazily téměř tři desítky skupinek koledníků. 

„Většinou se koledníky stávají děti našich farníků či s námi hodně spolupracují skauti a nyní takovou příjemnou novinkou - poslední rok je spolupráce zde v Chebu s Waldorfskou školou Wlaštovkou. Takže tam se také řada rodičů přidala k nám,“ přiblížila ředitelka. 

Podobně jako v předchozím roce i letos půjde největší část vykoledovaných prostředků na provoz Hospice sv. Jiří, jehož je Farní charita spoluzakladatelem. 

„Na jejich služby jde 40 % místního podílu. Poté na projekty Farní charity Cheb, na projekt Diecézní charity Plzeň, která se zde v Chebu právě věnuje lidem bez přístřeší, a poté 5 % jde na léčbu a rehabilitaci Nicolase Ubla, kterou nehradí zdravotní pojišťovna,“ vysvětlila Kolafová. 

Loňských 193 tisíc korun vykoledovaných na Chebsku se podařilo letos ještě o dva tisíce překonat. V celé Plzeňské diecézi se vybralo přes 5 milionů korun. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!