Chebsko: Kradl stále dokola. Nyní spadla klec

Chebsko: Kradl stále dokola. Nyní spadla klec
CHEBSKO – Škoda, kterou svým opakovaným jednáním muž způsobil, je celkem vyčíslena na částku převyšující 47.000,- Kč.

Chebští policisté řeší případ muže z Karlovarska, který se na Chebsku dopouštěl opakovaně krádeží. V současné době si sedmadvacetiletý muž vyslechl od policistů sdělení podezření z pěti případů.

V prvním případě dne 22. dubna 2017 v Chebu, v ulici Riegerova, kamenem poškodil okénko spolujezdce na osobním vozidle značky Volkswagen a následně z vozidla odcizil autorádio. Tímto jednáním způsobil škodu vyčíslenou na 5.500,- Kč.

Ve druhém případě dne 17. června 2017 v Chebu, v ulici Šeříkova se zmocnil osobního vozidla značky Nissan, které neoprávněně užíval. Vozidlo však neoprávněně neužíval dlouho, jelikož téhož den s vozidlem způsobil dopravní nehodu na Karlovarsku. Poškozenému vznikla škoda na základě odborného vyjádření ve výší 35.000,- Kč.

Ve třetím případě ze dne 20. června 2017 na 21. června 2017 muž v Chebu na ulici Dlouhá, měl vniknout do zaparkovaného neuzamčeného osobního vozidla, ze kterého odcizil autorádio s flash diskem a tubu od reproduktorů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 3.300,- Kč.

Ve čtvrtém případě dne 22. června 2017 v Chebu na ulici Březinova rozbil skleněnou výplň okna zavazadlového prostoru osobního vozidla. Odtud měl odcizit přepravku s prázdnými lahvemi. Majiteli způsobil škodu ve výši převyšující 2.000,- Kč.

V posledním případě dne 25. června 2017 v Chebu na ulici Sportovců, muž odcizil jízdní kolo. Hlídka chebských policistů zastihla muže i s kolem v Chebu poblíž železnice u Penny. Odcizením jízdního kola vznikla škoda poškozenému ve výši 2 000 Kč.

Sedmadvacetiletý muž byl zadržen a v současné době je umístěn v cele předběžného zadržení. Všech uvedených skutků se muž dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl za takovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Dnes chebští policisté předají podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí podezřelého do vazby, o kterém bude rozhodovat Okresní soud v Chebu.

Škoda, kterou svým opakovaným jednáním muž způsobil je celkem vyčíslena na částku převyšující 47.000,- Kč. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

prap. Bc. Daniel Dvořák
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!