Chebsko: Pod vlivem drog se zmocnil vozidla své známé

Chebsko: Pod vlivem drog se zmocnil vozidla své známé
Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 54letého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádež a přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dne 8. dubna 2020 řídil ve večerních hodinách osobní vozidlo značky Škoda na pozemní komunikaci č. I/21 mezi obcí Stará Voda a Dolní Žandov ve směru jízdy na Cheb. Zde byl kontrolován policejní hlídkou v rámci vyhlášeného pátrání po daném osobním vozidle, kterého se měl zmocnit bez svolení majitelky, jenž u něj byla na návštěvě. Hlídka dále zjistila, že muž řídí vozidlo přes platný zákaz řízení motorových vozidel. S řidičem policisté provedli orientační zkoušku na přítomnost návykových látek, která vyšla pozitivně na přítomnost látek Amfetamin/Metamfetamin. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, které přítomnost látek v těle potvrdilo.

Aby toho nebylo málo, měl řidič v ten samý den, krátce před provedenou policejní kontrolou, přijet ve stejném vozidle na benzinovou čerpací stanici v Bečově nad Teplou, kde natankoval necelých 223 litrů nafty. Místo, aby však za pohonné hmoty zaplatil, měl nasednout do vozidla a z místa odjet.

Tento způsob tankování bez placení se mu zřejmě zalíbil, neboť bylo zjištěno, že od 21. března 2020 se dopustil v dalších minimálně 5 případech obdobného jednání po celém Karlovarském kraji s různými osobními vozidly. Celkem takto měl natankovat více jak 950 litrů motorové nafty.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce obviněného muže poslal v sobotu dne 11. dubna 2020 do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.


por. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!