Cheb: Vánoční trhy zahájeny (TV Západ)

Cheb: Vánoční trhy zahájeny (TV Západ)
V sobotu 1. prosince byly na náměstí Krále Jiřího v Chebu zahájeny vánoční trhy. Ve spodní části náměstí se opět otevřely stánky s rozmanitým sortimentem, ledová plocha i pódium pro účinkující.

Úderem 17. hodiny se náměstím rozezněla zvonkohra. 

Na pódiu se poté odehrálo za účasti vedení města slavnostní zahájení vánočních trhů. Účastnily se také mladí sportovci z oddílu gymnastiky TJ Lokomotiva Cheb.

„Dnešním dnem zahajujeme slavnostní trhy a společně se začínáme těšit na Vánoce. Na svátky, které nás činí lepšími, ať už touhou obdarovávat druhé, ochotou přispívat na charitu, těšením se na setkání s přáteli nebo třeba jen vzpomínkou na ty, se kterými bychom byli o svátcích rádi, ale bohužel už být nemůžeme. Přeji vám, aby v nás něco z předvánočního a vánočního zůstalo i po zbytek roku. Zlepšíme si tím svůj život. A jestli se nám podaří každému zlepšit svůj soukromý život, tak dohromady společně zlepšíme náš společný život v tomhle krásném městě. Oficiálně zahajuji letošní vánoční trhy a přeji vám, drazí Chebané, Advent a Vánoce takové, po jakých toužíte. Děkuji vám,“   

Rozsvícení vánoční stromu v horní části náměstí sledovaly davy lidí. Strom v horní části náměstí, který doputoval vzdušnou čarou jen pár set metrů, se rozzářil krátce po 17 hodině.  

Patronem letošního zahájení byl muzikálový zpěvák a leadr skupiny Kabát Josef Vojtek.

Své vystoupení předvedla i sólová a muzikálová zpěvačka Michaela Nosková.

V horní části náměstí probíhá výtvarná soutěž „O nejkrásnější květináč“. Kamenné květináče jsou umístěny v horní části náměstí a slouží jako bezpečnostní zátarasy i okrasné prvky. Do soutěže se zapojily chebské školy včetně Svobodné chebské školy a Wlaštovky. Každý květináč je opatřen popiskem školy, která výzdobu zhotovila. 

Na městském facebooku bude vystavena fotografická galerie s popiskami škol a veřejnost podle „lajkování“ jednotlivých květináčů bude moci určit pořadí nejhezčí vánoční výzdoby. První tři nejúspěšnější tvůrci obdrží od pořadatelů vánočních trhů KC Svoboda ceny v hodnotě 10 tisíc korun na školní potřeby dle vlastního výběru. Soutěž poběží po dobu trvání vánočních trhů. Vyhodnocení květináčů s největším počtem „lajků“ bude vyhlášeno na jejich konci.

Trhy na chebském náměstí potrvají do 26. prosince, kluziště a občerstvení bude v provozu až do 1. ledna roku 2019.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!