Cheb: Tříkrálová sbírka 2020

Cheb: Tříkrálová sbírka 2020
V první polovině ledna bude také v Chebu a okolí probíhat již 20. ročník Tříkrálové sbírky, kterou organizuje Charita Česká republika. Slavnostní zahájení sbírky se uskuteční v pátek 3. ledna od 17 hodin v chrámu sv. Mikuláše a Alžběty. Hlavním koledovacím dnem bude tentokrát sobota 4. ledna.

To bude v terénu nejvíce skupinek koledníků a před chrámem bude od 12 do 14 hodin možné posedět, dát si Tříkrálovou polévku, horký čaj či něco sladkého na zub (dárkům od návštěvníků se organizátoři bránit nebudou) a společně si zazpívat koledy.

Podstatná část výtěžku sbírky bude přitom jako obvykle použita na podporu charitních projektů a projektů sociálních služeb přímo v Chebu a na Chebsku. Prostředky budou poskytnuty na provoz Hospice Sv. Jiří, na projekty Diecézní Charity Plzeň v Chebu, na služby Farní charity Cheb a na léčbu a rehabilitaci Nicolase Úbla, který má od narození vlivem komplikací při porodu kombinované postižení.

Koledníky budete moci potkávat až do neděle 12. ledna. Pokud bydlíte v oblasti, kam obvykle nezavítají, můžete zavolat na číslo 731 619 729 a návštěvu si domluvit.

"Nestačíme však obejít všechny části města, protože skupinek není nikdy dost. Uvítáme tedy každého dobrého koledníka, který by se k nám chtěl přidat," uvádí organizátoři.


Zdroj: město Cheb

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!