Cheb: Projekt parkoviště TEREA na Zlatém vrchu pokračuje (TV Západ)

Cheb: Projekt parkoviště TEREA na Zlatém vrchu pokračuje (TV Západ)
Parkoviště pro asi 7 desítek vozidel vznikne na chebském Zlatém vrchu. Nejmladší panelové sídliště dlouhodobě trpí nedostatkem parkovacích míst. Podle loňské dohody město prodá společnosti TEREA pozemek v místě výtopny a přidá část financí na vybudování parkoviště. Nejprve ale dojde k odstranění bývalého skladu uhlí.

"Demolice haly ze železa, která je tam postavena, tak by měla začít někdy v březnu, hned z jara. Předpokládáme, že tam vznikne 72 parkovacích míst. Je to záležitost, kdy to bude majetkově v režii společnosti TEREA, jíž byly převedeny pozemky pod stavbou. Předpokládáme, že v listopadu by měly být v Radě schváleny základní parametry zadávacího řízení. Rovněž je v listopadu Valná hromada TEREY, která by měla tento materiál také projednat," popsal situaci a další postup místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Ceny za parkovací místa stanoví společnost TEREA. 

"Bude se jednat o placená parkovací místa. Pokud jde o cenu, tak to je záležitost, která se ještě bude projednávat. Město Cheb poskytne společnosti TEREA  investiční příspěvek zhruba ve výši 10 milionů korun. Ještě to bude záležet na rozpočtu – na část stavby již rozpočet máme, část bude dodán do konce října. Bude to placeno ve dvou platbách. Jedna část bude do konce letošního roku a druhá, podle nákladů, v příštím roce," dodal Hrubý. 

Parkovací místa budou oddělena závorou od veřejné komunikace. Každý nájemce by měl mít garantován svůj parkovací box.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!