Cheb: Náměstí zdobí vánoční strom, trhy se blíží (TV Západ)

Cheb: Náměstí zdobí vánoční strom, trhy se blíží (TV Západ)
Od soboty 1. prosince začínají vyhlášené chebské vánoční trhy. Mohutný smrk už stojí v horní části náměstí, pár set metrů od místa, kde desítky let rostl. A to u zadní části budovy Západočeského divadla.

Jeho pokácení a přepravu zajistily firmy pomocí těžké techniky. 

Finišují přípravy stánků i kluziště, jehož provoz bude na četné žádosti návštěvníků prodloužen až do 1.1. 2019. Na slavnostní zahájení se očekává opět plné náměstí, které v úvodu rozezní zvonkohra.

„Patronem letošních vánočních trhů bude Pepa Vojtek z Kabátů, který bude hostem úvodního rozsvícení vánočního stromu, to proběhne 1. prosince od 17 hodin a Pepa Vojtek zazpívá. Ještě jsme dali takovou novinku, kromě Pepy Vojtka, ten první den vystoupí ještě jeden host a tím hostem bude Míša Nosková,“ přiblížil start programu manager pověřený řízením pořádajícího KC Svoboda Vladimír Keblúšek.

Prodejní stánky budou otevřeny od 11 do 20 hodin, kluziště pro veřejnost od 14 do 21, o víkendech už od 9:30. Chybět nebudou Ježíškovy dílny, letos v prostorách bývalé restaurace Valdštejn. Lidé si budou moci prohlédnout náměstí z radniční věže, děti i dospělé opět potěší Betlém se živými zvířaty. Změn dozná program.

„Letošní chebské vánoce prošly zásadní změnou hlavně během týdne, protože program bude začínat již v 16:30 místo 17:00 hodin. Jeden týden bude věnován většině základních uměleckých škol v Karlovarském kraji. Tzn., že do Chebu přijedou předvést své umění děti z Kraslic, Aše, Sokolova, Karlových Varů a samozřejmě vystoupí i domácí - chebský,“ vyjmenoval Keblúšek.

Další týden bude věnován Základním a mateřským školám, které se předvedou vždy v odpoledních hodinách. Novinkou budou v třetím týdnu vystoupení chrámových sborů. Z Chebu, Lubů a velký chrámový sbor z Německa. 

Víkendy vyplní vystoupení známých umělců. Představí se Bohuš Matuš, Nelly s kapelou, Roman Vojtek, Ilona Czáková, Petr Kotvald, kapela Lunetic, Magda Malá, David Deyl, Daniela Šinkorová a kapela Staropražští pardálové. 

„Bezpečnostní opatření, která jsou přijata ve spolupráci s policií, budou ve znamení loňských. Tzn. - nechceme betonové zábrany, ale podařilo se nám opět umístit betonové květináče, které děti ze základních a mateřských škol vyzdobí. Myslíme si, že bezpečnost bude dodržena, budou dodržena pravidla, která platí pro Českou republiku. Zároveň zábrany budou vypadat řekněme hezky, vánočně a svátečně,“ dodal Vladimír Keblúšek.

Program i aktuální informace můžete sledovat na stránkách www.chebskevanoce.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!