Cheb: Město zajišťuje sekání trávy podle kapacitních možností

Cheb: Město zajišťuje sekání trávy podle kapacitních možností
Sekání trávy v intravilánu města je každoročně spojeno s množstvím stížností občanů. Ani v letošním roce tomu není jinak. Aktuální klimatické podmínky nahrávají rychlejšímu růstu trávy. Firmy, které pro město zajišťují seč, se potýkají s nedostatkem pracovních sil a v důsledku toho řeší město téměř každodenně stížnosti od občanů.

"V některých lokalitách se plán seče pozdí i o několik dnů. Proto žádáme naše spoluobčany o trpělivost," uvádí na svých stránkách město Cheb.

Snahou města je také ve vybraných lokalitách zakládat květinové a luční pásy. Proto se některá travnatá místa sečou tzv. mozaikovou metodou. Ta umožňuje snadnější odlišení od ostatních ploch a k takové lokalitě se v rámci údržby i jinak přistupuje, viz přiložená fotografie způsobu seče v ulici Havlíčkova. Vybírané lokality nejsou náhodné, jedná se o prostranství, kde si nehrají děti, kde nejsou nainstalované věšáky na prádlo, nebo místa, kam nechodí venčit pejskaři své mazlíčky.

Návrat drobného hmyzu na tato prostranství, především motýlů, dělá pak radost nejednomu milovníkovi přírody. Zakládání lučních pásů ve městě je také konzultováno s aktivní veřejností – sdružení Chebsko za klima.


Zdroj: město Cheb

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!