Cheb: Lidé vytvořili Srdce z malovaných kamínků (TV Západ)

Cheb: Lidé vytvořili Srdce z malovaných kamínků (TV Západ)
Další z akcí, které připravilo chebské Komunitní osvětové společenství Cheb, vyvrcholila v sobotu 1. května. Lidé přinášeli na náměstí Krále Jiřího pomalované kamínky pro vytvoření Srdce pro Cheb, což bylo zároveň motto celé akce.

"Asi tak jako pro radost, oslavit 1. máj – bez "mávátka," bez provolávání hesel. Myslím si, že hlavně pro radost. Chtěli jsme, i když nemůžeme a musíme dodržovat opatření, atd., abychom zažili něco úplně "zbytečného," ale radostného," popsala Lucie Poláková z Komunitního osvětového společenství v Chebu.

Happenig pro radost byl spojený i s poděkování Česko-německému fondu budoucnosti, který štědře podpořil několik občanských platforem v Chebu - KOS z. s., Nádech Cheb, Mateřské centrum Klubíčko Cheb a Pomoc potřebným Chebsko. Přímo na akci mohli donést vlastní kamínky, případně si vyzvednout čisté na několika místech.

"My jsme dostali od našich dvou štědrých sponzorů, kamarádů, 90 kg kamenů. Dali jsme je na různá místa, která byla otevřena v průběhu celého dne nebo na zavolání, takže byly v Bille, v květinářství u paní Wernischové, u Špalíčku, v Nádechu či v Klubíčku v mateřském centru. Lidé si mohli vyzvednout čisté kamínky a výzva byla – "Vezměte si čisté, pomalujte a doneste". Moc nás překvapilo, kolik se toho vrátilo zpátky. Je to hezký zážitek. Dnes bychom je zde chtěli trošku pohlídat, aby mohli lidé přijít a např. se s nimi vyfotit. Je to taková malá minigalerie. Jsou tam skvostné věci, krásná díla umělecká. A pak si myslím, že se vydají na cestu i bez naší pomoci a výzvy "Vydejte se na cestu", protože účel kamínků je, aby se stěhovaly. Tak asi se postěhují z Chebu dál," dodala Poláková. 

Fotogalerii, informace a komentáře z akce si můžete prohlédnout po kliknutí na odkaz v textové části reportáže. 

Odkaz:
https://www.facebook.com/events/850754785503515/?active_tab=discussion

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!