Cheb: Lávky na zimní stadion budou odstraněny (TV Západ)

Cheb: Lávky na zimní stadion budou odstraněny (TV Západ)
Dřevěné lávky na chebský zimní stadion jsou zavřené. Kontrola objevila závažné problémy se zatékající vodou. Konstrukce proto budou muset být odstraněny a nahrazeny lávkami novými.

"Voda, která se držela v dřevěných konstrukcích, vytéká z různých prasklin. Na základě toho byla objednána mimořádná hloubková kontrola, která se provedla začátkem letošního roku a tam bylo zjištěno, že stav všech tří lávek je havarijní, a že se musí lávky okamžitě uzavřít," popsal situaci místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Kapacita stadionu byla snížena kvůli uzavření únikových lávek na maximální počet 400 diváků uzavřením horní části tribuny. Vstup na tribunu zimního stadionu je nově zřízen přes restauraci a vrátnici. Při zápasech II. ligy hokeje a při větších akcích bude vstup na stadion z ulice Obětí nacismu. Náklady na nové lávky zatím město nezná. 

"Už nejsou k opravě, nejsou k rekonstrukci. A budeme řešit na základě doporučení hasičů, jestli bude stačit jedna lávka, popřípadě dvě nebo tři. Já jen dodám, že ty lávky jsou hlavním únikovým prostorem kudy se diváci, v případě nějaké mimořádné události, mohou dostat ze zimního stadionu," uvedl Černý. 

Město bude situaci s lávkami řešit neprodleně. Omezená kapacita hlediště zatím příliš nezasahuje do provozu. Na utkání 9. února bylo, v němž domácí po nájezdech zvítězili 2:1 nad Klatovy, přišly necelé dvě stovky fanoušků.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!