Cheb: Devatenácté Dvorky se omezení nezalekly (TV Západ)

Cheb: Devatenácté Dvorky se omezení nezalekly (TV Západ)
Devatenáctý ročník multižánrového festivalu Chebské dvorky proběhl o uplynulém víkendu v Chebu. I ten letošní byl poznamenán omezeními kvůli koronavirové nákaze. Při vstupu do prostorů s program se museli diváci prokázat negativními testy, potvrzením o očkování či prodělání nemoci, ale stačilo také čestné prohlášení.

"My jsme nakonec rozhodli, že Dvorky uděláme komplet – v plném rozsahu. Epidemiologická situace v kraji byla příznivá. Udělali jsme to tedy ještě před rozvolněním, před nařízením vlády. Takže to byl trošku risk.   Nicméně se to povedlo. Myslím si, že Dvorky jsou v plném rozsahu," uvedl ředitel pořádající Galerie 4 Zbyněk Illek. 

Zahájení přehlídky se ujal také výtvarník a muzikant Vladimír 518. 

"Musím přiznat, že Cheb je prostě magické místo. Takže rád se sem vracím. My jsme měli včera první koncert v Praze a musím říci, že to byl neuvěřitelný zážitek, zažít něco znovu s lidmi naživo. Takže jsem hrozně rád, že se tady můžeme takhle vidět bez roušek," řekl divákům Vladimír 518.

Ve třetím a čtvrtém patře Galerie 4 zároveň probíhá výstava jeho multimediální instalace s názvem Drobné korekce. K výstavě se na hlavním pódiu uskutečnil koncert hiphopové formace PSH ve složení Vladimír 518, Orion a DJ Mike Trafic. 

"Co mě osobně překvapilo, tak byl koncert PSH, kdy Vladimír Brož tu energii, kterou v sobě má, tak byl schopen předat celému hledišti. Byl to opravdu hodně silný zážitek. Co se týče výstav, tak samozřejmě k těm vrcholům patří asi výstavy právě u nás v galerii. Ve dvou patrech je konceptuální instalace Vladimíra 518 a dole v přízemí je výstava seskupení fotograficko-výtvarného s Camera normalis, což je velice zdařilá fotografická instalace. Myslím si, že potěší a pobaví každého návštěvníka. Samozřejmě nesmíme zapomenout na výstavu olejomaleb Blanky Bohdanové, herečky, která v loňském roce oslavila 90. narozeniny. V loňském roce se výstavu nepodařilo uskutečnit, ale letos ano," přiblížil Illek. 

Celkem 22 dvorů a dvorků, zákoutí i objektů zaplnila díla fotografů i výtvarníků z celé republiky a jednoho účastníka z Německa. V programu se každoročně myslí také na děti a tak nechyběly pohádky a tvůrčí dílny, kterých se ovšem účastnili i dospělí. Zajímavou součástí festivalu jsou také divadelní představení, kdy se letos představila kočovná společnost studentů AMU nebo se svou klauniádou duo Baumann&Henderson. 

Své výtvory prezentovali studenti SUPŠ K. Vary, oboru Oděvní design pod vedením kolektivu pedagogů v rámci přehlídky Šaty dělají člověka. 

Hudební nabídku obstaraly kapely Prago Union, místní nominanti ceny Anděl 2021 Povodí Ohře a pro milovníky elektronické scény získali pořadatelé výraznou personu Dné. 

Tradičním vrcholem byla závěrečná sobotní cirkusová expedice Kaleidoscope Cirku La Putyka. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!