Cheb: Bezpečnost a situace ve městě byla v nočních hodinách kontrolována za přítomnosti dvou zastupitelů

Cheb: Bezpečnost a situace ve městě byla v nočních hodinách kontrolována za přítomnosti dvou zastupitelů
Na základě podnětu z jednání Zastupitelstva města Chebu, kde byla vznesena pochybnost o bezpečnosti občanů ve městě, byla noční hlídka městské policie doprovázena místostarostou Pavlem Pagáčem a zastupitelem Danielem Pálkem. Kontrola města proběhla v pátek 27. 10. v čase od 22:00 do 02:30.

Během této akce strážníci řešili několik případů problémového chování, kterého se dopouštěli především lidé bez domova, a to i v centru města, a dále také drogově závislí lidé. Tyto osoby mohou narušovat pocit bezpečí i v denních hodinách, ale v noci se obavy obyvatel pochopitelně násobí. V případech páchání trestné činnosti se jednalo především o „vyhrabávání“ kontejnerů, kdy byly tyto osoby vyzvány k úklidu nepořádku a byla jim uložena bloková pokuta. V případě nocování lidí bez domova v centru města, byly tyto osoby vykázány a byla jim nabídnuta možnost noclehu u některých z poskytovatelů sociálních služeb na území města.

Dlouhodobým problémem je situace na pěší zóně a části ulice Májové. Před nočními podniky se shromažďují kuřáci, kteří znečišťují veřejná prostranství cigaretovými nedopalky a hlukem obtěžují okolí.

Zjištěnými skutečnostmi se i nadále budou zabývat příslušné orgány ve spolupráci s jednotlivými odbory města, jako například s odborem sociálních věcí a zdravotnictví. Plánovaná jsou i jednání s provozovateli nočních klubů. 

Simona Liptáková, tisková mluvčí Městského úřadu Cheb

Zdroj: Město Cheb

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!