Brno podpoří Diecézní charitu Brno

Brno podpoří Diecézní charitu Brno
Brněnští radní schválili dotace Diecézní charitě Brno na cykloterapii, organizaci Společnost Podané ruce na očkování imobilních pacientů a Klubu přátel Základní školy Sirotkova 36 na projekt Zvonky pro Žabiny. Poskytnutí dotací musí ještě schválit zářijové zastupitelstvo.

Cykloterapie v Brně
Jedná se o netradiční projekt, který podpoří osoby s pohybovým omezením. „Cykloterapie spočívá v tom, že seniory se špatnou pohyblivostí nebo i tělesně postižené vozí dobrovolníci na vyjížďky po okolí. Tím jim zlepšují kvalitu života, přinášejí nové zážitky, spokojenost a vědomí, že ostatní lidé je neopustili. Na provozování této aktivity je zapotřebí speciální elektrotříkolo, taková moderní rikša, na níž dobrovolník sveze jednoho nebo dva seniory. Na tento projekt získá Diecézní charita Brno dotaci 292 700 korun,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Očkování imobilních pacientů proti covidu-19
Očkování imobilních pacientů je náročné na čas personálu i na režijní náklady. „Platby ze zdravotního pojištění na očkovací výkon tyto náklady zdaleka nepokrývají, neboť se počítá s časem personálu v řádu minut při provozu stacionárního očkovacího centra s čekárnou. Individuální očkování imobilních pacientů ale probíhá ve zcela jiném režimu a podle jiného časového plánu, proto jsme se rozhodli podpořit Společnost Podané ruce částkou 50 000 korun,“ vysvětlil Petr Hladík.

Zvonky pro Žabiny
Jde o žákovský projekt Zvonky pro Žabiny, který pomůže městské části Brno-Žabovřesky s rozvojem bezbariérovosti. „Cílem je umístit na vybrané provozovny v ulicích Veveří, Minská a Horova bezdrátové zvonky, které usnadní využití služeb pro tělesně postižené občany a seniory. Navíc zapojení mladé generace do tohoto projektu je příležitostí rozvíjet u žáků základních škol sociální a komunikační kompetence. Klub přátel Základní školy Sirotkova 36 na tuto činnost získá 20 000 korun,“ doplnil Petr Hladík.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!