Bojíte se chřipky? Myjte si řádně ruce!

Bojíte se chřipky? Myjte si řádně ruce!
Z pohledu chřipky a nachlazení představují zimní měsíce nejrizikovější období celého roku. Ideálním místem pro šíření bakterií jsou školky, školy, městská hromadná doprava, obchody či kina a divadla.

Bacily si nosíte s sebou domů

Představte si, kolik lidí se před vámi dotklo madla v tramvaji, nákupního vozíku v supermarketu nebo mincí ve vaší peněžence. A každý dotyk znamená další přírůstek k milionům bakterií na vašich prstech a ve vašich dlaních. Odtud je již nejsnazší cesta ke kašli, rýmě i závažnějším onemocněním, mezi které patří i žloutenka.

Správné mytí rukou je umění

Viděli jste někdy lékaře, jak se připravují na operaci a jakou péči věnují svým rukám? Inspirujte se, protože správně provedené mytí rukou spolu s desinfekcí snižují riziko přenosu infekce až o dvě třetiny.

Prvním pravidlem je tekoucí voda. Samotný postup mytí rukou je přesně popsán. Dlaně a prsty nejdříve navlhčete a minimálně čtvrt minuty je pečlivě mydlete. Ideální je vydržet alespoň jednu minutu. Až poté můžete ruce opláchnout. Nezapomínejte, že se musíte namydlit i na bříšcích prstů, kolem palců a všech nehtů, mezi prsty i na hřbetech ruky. Ruce na závěr osušte do jednorázových papírových ručníků.

Účinnost mytí lze výrazně zvýšit

Pokud si do koupelny pořídíte dezinfekční či antiseptické mýdlo, uděláte nejen v boji proti chřipkové epidemii další pokrok. Profesionální dezinfekční mýdla mají kompletní záběr. Ničí bakterie, plísně i viry, a to včetně HIV, rotavirů, hepatitidy a samozřejmě chřipkových virů.

Kvalitní dezinfekční mýdlo mohou používat i velmi citlivé osoby, které trpí nejrůznějšími alergiemi. Při jeho výrobě se totiž zpravidla nepoužívají betainy, parfémy, ani barviva.

Čistota na prvním místě

Pokud jste se rozhodli postavit se chřipce naplno, nakupte potřebné prostředky pro dezinfekci rukou a pokožky ve specializovaných obchodech či e-shopu s dezinfekcí a zdravotnickou technikou.

Zhruba třetina lidí nedodržuje základní hygienu a nemyje si pravidelně ruce. Výrazně tak zvyšují riziko nákazy řadou nemocí. Toto nebezpečí je reálné, předcházejte mu správnou technikou mytí rukou a vhodným dezinfekčním mýdlem.

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Přidejte si nás na FACEBOOK, ať se o novinkách dozvíte dříve něž ostatní!
Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!