Blovice, Zdemyslice nebo Břasy dostanou finance na cyklostezky

Blovice, Zdemyslice nebo Břasy dostanou finance na cyklostezky
V prosinci loňského roku byl vyhlášen dotační program Podpora výstavby cyklostezek, cyklotras a specializované cyklistické infrastruktury v Plzeňském kraji v roce 2024. V období od 1. – 23. 2. 2024 proběhl sběr žádostí o dotaci z programu.

Hodnoceno bylo celkem 17 žádostí, rozděleno pak bude celkem jedenácti žadatelům 40 mil. Kč namísto původních alokovaných 30 mil. Kč. „S ohledem na velký počet žadatelů a objem požadovaných finančních prostředků 75 mil. Kč,  při realizaci akcí v hodnotě 93 mil. Kč, došlo k navýšení podpory v tomto dotačním programu o 10 mil. Kč,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Rada schválila dotaci 2,2 mil. Kč. Pro město Blovice (Oprava povrchu dílčího úseku dálkové cyklotrasy č. 31 v k.ú. Vlčičce u Blovic) 600 tis. Kč, pro obec Zdemyslice (Napojení na cyklotrasu Žákava-Blovice) 600 tis. Kč a obci Břasy (CT 37 Plaská) 1 mil. Kč.

Krajské zastupitelstvo pak bude na základě doporučení rady schvalovat dotace ve výši 37,8 mil. Kč pro Stříbro, Dolní Lukavice, Chrást, Holýšov, Předenice, Kout na Šumavě, Přeštice a Město Touškov.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!