Betlémské světlo 2019

Betlémské světlo 2019
Do Karlovarského kraje přivezou Betlémské světlo skauti již dnes, a to například rychlíkem Krušnohor, který přijede do Ostrova na Karlovarsku přibližně v půl třetí odpoledne a pokračuje dál do Karlových Varů, Sokolova a Chebu.

Betlémské světlo mohou lidé získat i v menších městech. Vlakový spoj není jediným, který poveze vzácné světlo. Například do Mariánských Lázní ho přivezou skauti z Plzně krátce po 15. hodině. Na druhé straně regionu, od Lubence přes Žlutice až do Bečova nad Teplou, přivezou Betlémské světlo pravidelným spojem z Rakovníka. Do tradice se mohou zapojit i lidé na Chebsku, například ve Skalné nebo v Lubech, kam světlo přivezou skauti vlakem po 16. hodině. Některá města také přenesou světlo do svých kostelů nebo kaplí a odtamtud si mohou lidé přenést Betlémské světlo domů. Například v Kynšperku ho budou skauti rozdávat v kostele Nanebevzetí Panny Marie v pondělí 23. prosince a v Jáchymově ho budou dokonce roznášet i na Štědrý den dopoledne. Tuto neděli si mohou lidé své svíčky zapálit Betlémským světlem i v Ostrově, kde bude mít tamní římskokatolická farnost speciální stánek na akci Staroměstský advent.

Již třetím rokem bude také přineseno Betlémské světlo do Aše, Hranic a Krásné. 

"Přijďte v pondělí 23. 12. mezi čtvrtou až šestou hodinou odpoledne na Masarykovo náměstí v Hranicích. Nezapomeňte si vzít s sebou lucerničku. Těšíme se, až se s Vámi uvidíme," uvádí Junák - český skaut.


Zdroj: město Hranice

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!