Aš: Mateřská škola v Neumannově ulici se na půl roku přestěhuje do areálu gymnázia

Aš: Mateřská škola v Neumannově ulici se na půl roku přestěhuje do areálu gymnázia
Jednou z investičních akcí města Aše letošního roku je rekonstrukce objektu mateřské školy v Neumannově ulici. Řadu měsíců připravovaná investice nyní dospěla do závěrečného stádia své administrativní části, kterým bylo výběrové řízení zhotovitele. Rada města Aše na schůzi dne 3. 1. 2021 výsledky výběrového řízení schválila a pověřila starostu města k podpisu smlouvy s vítěznou společností RMC Stavby, s.r.o. Cheb.

Společnost RMC uspěla ve výběrovém řízení v konkurenci dalších tří uchazečů s cenou 36,9 miliónu korun. Zahájení stavby se předpokládá 23. května, její ukončení pak v listopadu 2022.

Projektová dokumentace obsahuje dispoziční řešení budovy, novou elektroinstalaci, vodovod, kanalizaci, nové plynové kotle, rekuperaci vzduchu, nádrž na zachycení dešťové vody s jejím využitím na školní zahradě a střešní krytinu. Součástí této investiční akce je také obnovení vybavení kuchyně, výdejních kuchyněk každého oddělení a také výměna kuchyňského výtahu.

Na rekonstrukci město získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí v celkové výši cca 3 milióny korun, které se použijí na nové plynové kotle, fotovoltaickou elektrárnu a odvětrání kuchyně a tříd s rekuperací.

V souvislosti s chystanou rekonstrukcí a přerušením provozu mateřské školy projednala rada města na první lednové schůzi přemístění mateřské školy do náhradních prostor. Schválila zřízení náhradního místa provozování mateřské školy, a to v prostorách gymnázia na Hlavní ulici, zřízení výdejny stravy tamtéž a přerušení provozu školy od 16. 5. do 27. 5., kdy se má "mateřinka" do náhradních prostor stěhovat. Předpokládá se, že na nové adrese budou děti z Neumannovy nejdéle do konce tohoto roku.

Objekt mateřské školy v Neumannově ulici je z roku 1977 a dosud neprošel zásadnější rekonstrukcí. V roce 2014 bylo provedeno zateplení pláště budovy. Kapacita školy je 100 dětí.

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!