Aš: Markétina dopravní výchova

Aš: Markétina dopravní výchova
Tým silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií České republiky vyhlásil minulý rok celostátní výtvarnou a literární soutěž s názvem „Markétina dopravní výchova.“ Do soutěže se zapojily i mateřské školky a základní školy v Karlovarském kraji. Soutěž byla rozdělena do 4 kategorií: 1. kategorie patřila mateřským školám, 2. kategorie byla určena pro 1. stupeň základních škol, 3. kategorie pro 2. stupeň základních škol a 4. kategorie byla literární a určená pro všechny děti základních škol.

Děti měly za úkol vytvořit výtvory na téma „Ulice není hra.“ I přes nepříznivé epidemiologické podmínky v souvislosti s výskytem koronaviru (označovaný jako SARS CoV-2) na území České republiky, kdy byla uzavřena školská zařízení, se děti snažily a své výtvory do soutěže poslaly. Tak, jako u každé soutěže je vybrán vítěz, tak i tato má ty své.

Z celé republiky byla v 1. kategorii vybraná vítězná koláž, na které se podílely děti z Mateřské školky Geipelova Aš. Dílo tvořily děti z třídy lvíčat. Cenu za výherní koláž převzal Jaroslav Rodák.

"Vítěznou třídu této mateřské školy jsme navštívili a předali jim výhru od organizátora akce Týmu silniční bezpečnosti, ale také odměnu za Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje. Věříme, že i letošní rok se mateřské školky a základní školy v Karlovarském kraji opět zapojí do celorepublikového projektu a vytvoří velmi krásné výtvory, se kterými budou bojovat o umístění," uvedla nprap. Mgr. Soňa Podlahová.

Zdroj: Policie ČR

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!