9.3.2017: CHAT s Martinem Zrzaveckým

9.3.2017: CHAT s Martinem Zrzaveckým
Primátor města Plzně Martin Zrzavecký se narodil 3. srpna 1973, je ženatý a má dvě děti. V komunální politice se angažuje od roku 2006, do funkce primátora byl zvolen v roce 2014.

Martin Zrzavecký začínal v roce 1993 jako OSVČ a poté pracoval ve vedení řady firem.  

Členem České strany sociálně demokratické se Martin Zrzavecký stal v roce 1998 a zastával řadu významných funkcí na úrovni místní organizace, okresu, kraje i v rámci celostátních orgánů strany. V roce 2006 byl poprvé zvolen do zastupitelstva, a to městského obvodu Plzeň 4. Zde pracoval jako předseda Kontrolního výboru. V letech 2010-2014 zastával funkci náměstka plzeňského primátora pro oblast ekonomickou.

V roce 2014 byl zvolen do funkce primátora města Plzně. Ze své funkce dozírá na činnost mnoha orgánů, mezi které patří i městská policie, odbor bezpečnosti a prevence kriminality či odbor krizového řízení. Zároveň se angažuje v řadě resortů, např. v oblasti spolupráce města s Plzně s krajem, státem, ostatními obcemi i EU a také v oblastech veřejného pořádku a bezpečnosti občanů, prevence kriminality, ochrany před živelními pohromami i při koordinaci spolupráce města s neziskovými organizacemi.

Mezi zájmy Martina Zrzaveckého patří marketing a ekonomie, informační technologie a systémy, kulinářství, kutilství, sport, myslivost a příroda.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!