25.10.2017: CHAT o systémech vytápění s Františkem Chadimem

25.10.2017: CHAT o systémech vytápění s Františkem Chadimem
František Chadim se problematice úsporného vytápění, ohřevu vody a klimatizace věnuje více než 20 let. Zabývá se všemi typy moderních technologií, včetně tepelných čerpadel a solárních systémů, a jejich využitím pro rodinné domy i průmyslové stavby a rozsáhlé bytové komplexy.

Stavíte dům nebo chystáte rekonstrukci a váháte, jaký systém vytápění by pro vás byl nejvhodnější? 

Zeptejte se na cokoli, co vás ohledně tepla zajímá. František Chadim bude na vaše otázky odpovídat on-line ve středu 25. října 2017 od 12 hod. Otázky pokládejte zde již nyní

Vyberte si ekologický způsob vytápění a ohřevu vody a snižte tak svoje náklady

Přestaňte být závislí na dodávkách zemního plynu, dřeva či uhlí. Zaměřte se na teplo, které nám příroda zdarma nabízí. Stačí vědět, jak jej efektivně získat.

Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla dělíme na systémy vzduch/voda či země/voda podle zdroje energie. První z nich čerpají energii z venkovního vzduchu, druhé pak přímo ze země prostřednictvím zemních kolektorů či vrtů. Nejúčinnější tepelná čerpadla dokáží získat z okolního prostředí před 80 % potřebné energie. Zbylá část, nutná pro jejich provoz, je zajišťována pomocí elektřiny.

Moderní tepelná čerpadla představují spolehlivý zdroj tepla pro vytápění, ohřev vody i chlazení pro rodinné domy, bytové domy i průmyslové stavby všech velikostí. 

Tepelné čerpadlo je vhodné doplnit nízkoteplotním podlahovým vytápěním. Čím nižší je rozdíl mezi teplotami zdroje tepla a a vstupem do otopného sytému, tím je vyšší účinnost tepelného čerpadla. Při rekonstrukci je však možné ponechat i stávají zařízení, např. radiátory, pouze je potřebné vzít tuto situaci v potaz při výběru typu čerpadla.

Solární panely

Věděli jste, že během půl hodiny dopadne na zeměkouli takové množství energie, které by stačilo pokrýt celoroční spotřebu na Zemi? Solární sestavy slouží pro ohřev teplé vody i podporu vytápění pomocí plochých kolektorů včetně upevňovacích systémů.

Chcete si nechat poradit při výběru tepelného čerpadla nebo solárního systému? František Chadim bude na vaše otázky odpovídat on-line ve středu 25. října 2017 od 12 hod. Otázky pokládejte zde již nyní


CHADIM. Teplo ladím.

Domažlická 200
31800 Plzeň
email: plzen@teploplus.cz, chadim@teploplus.cz
tel.: +420 777 319 132
www.chadim-tepelnacerpadla.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!