2013 – Sokolov: Centrum Střípky oslavilo 10 let od založení (4913) (TV Západ)

2013 – Sokolov: Centrum Střípky oslavilo 10 let od založení (4913) (TV Západ)
Dobrovolnické centrum Střípky ze Sokolova slaví v letošním roce 10 let od svého založení. Výročí si připomnělo benefičním koncertem v Městském divadle, kde zazpívali muzikálové písně Leona Machálková, Michaela Nosková a také starosta Nového Kostela na Chebsku Oto Teuber.

"Naše dobrovolnické centrum Střípky má ve své náplni hlavně tvorbu speciálního programu a tím je podpora dobrovolnictví, výcvik dobrovolníků – ono to zní zvláštně, ale takto se to jmenuje – znamená to, že lidé, kteří jsou ochotní a tak hodní, že chtějí pomáhat někomu bližnímu, tak docházejí do nemocnice, léčeben dlouhodobě nemocných, za dětmi na dětská oddělení nebo do ústavu sociální péče a jsou takoví kamarádi, návštěva pro někoho, kdo nemá nikoho svého blízkého," přiblížila náplň činnosti ředitelka občanského sdružení Střípky Renata Oulehlová.

Situace v oblasti dobrovolnictví se v Sokolově stále zlepšuje.

"Nám se hlásí čím dál více dobrovolníků. Já to přičítám situaci, která je ve společnosti. Myslím si, že jsou lidé v jádru dobří a chtějí pomáhat a cestu si hledají nějak spodem a úplně jinak. My dobrovolníci jsme vlastně trošku sobci říkám. Protože my hned vidíme, že děláme něco dobrého, a že to má smysl. My nemusíme čekat na nějakou pozdější reakci, třeba za pět let. Je to o tom, že když přijdete za někým kdo je opuštěný, smutný a najednou má někoho svého a jen otevřete ty dveře a on se úplně rozsvítí, tak to je více, než všechny peníze světa a je to krásné. Je to o tom hezkém pocitu, že ten svět je takový, jak by měl být," svěřila své pocity Oulehlová.

Jako poděkování všem dobrovolníkům, ale i firmám, partnerům a městu Sokolov byl uspořádán koncert s názvem Střípky nejen z muzikálů. Akce se účastnili klienti z Domu ošetřovatelské péče z Dolního Rychnova, klienti Ústavu Sokolík a všichni dobrovolníci. Těch má sdružení téměř čtyři desítky.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!