2011 – Sokolovsko: Toulaví psi najdou místo v chebském útulku (4469) (TV Západ)

2011 – Sokolovsko: Toulaví psi najdou místo v chebském útulku (4469) (TV Západ)
Město Sokolov řeší problém toulavých psů smlouvou s panem Hrbáčkem z útulku v Milířích u Rovné. Ten zajišťuje jejich odchyt a umístění. V nedávné době požádal město o zvýšení příspěvku na provoz, což Zastupitelstvo města zamítlo. Provozovatel psího útulku se rozhodl městu smlouvu vypovědět, a to nyní řeší, co bude dál.

"V podstatě nám zajišťoval veškerou péči kolem odchycených psů, nicméně v okamžiku, když pan Hrbáček smlouvu vypověděl, tak jsme museli honem rychle hledat další řešení. Těch možností u nás příliš není, takže jsme se obrátili na jediné město v naší blízkosti, které má útulek pro psy, a to je Cheb," vysvětlil místostarosta města Pavel Čáslava.

Podle Čáslavy se s chebským útulkem dohodli na solidní smlouvě, kdy budou platit za umístění jednoho psa 2,5 tisíce korun. Problémem je doprava, která celý systém finančně zatíží. Opatření je podle informací z města jen dočasné. Bude nutné připravit se na možnost, zda neprovozovat vlastní útulek.

"My jsme zatím nevzdali ještě tu možnost se nějakým způsobem domluvit s panem Hrbáčkem, probíhají nějaká jednání, dali jsme určitou nabídku. Takže tahle možnost tady je pořád otevřená. Samozřejmě, že se nabízejí další možnosti, domluvit se s ostatními obcemi, domluvit se s krajem a vybudovat tady něco jako městský útulek pro psy, ale to je otevřená otázka, protože to není vůbec snadné a je to finančně značně náročné," upozorňuje Čáslava.

Sokolov ročně hledá umístění pro zhruba stovku toulavých psů. Chebský útulek má v současné době kapacitu pro 25 psů. Sokolov podle vedení hodlá spolupracovat i s jinými útulky v kraji. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!