2011 – Sokolov: Renovace školního bazénu začala (4467) (TV Západ)

2011 – Sokolov: Renovace školního bazénu začala (4467) (TV Západ)
Čtyři roky starý projekt renovace školního bazénu na 6. Základní škole v Sokolově se konečně realizuje. Městu se podařilo získat dotaci ze strukturálních fondů ROPu z priority regenerace a rozvoj měst. Ve školním bazénu byla v nedávné minulosti instalována nová technologie. Nyní přijde na řadu zbytek vybavení.

"V rámci této stavby dojde k výměně stávající keramické bazénové vany za ocelovou nerezovou, k úpravě obkladů a dlažeb v okolí vany, k úpravě sociálních zařízení, šaten, nějaké drobné dispoziční úpravy v šatnách chlapců a dívek a bude upraven vstup a dále dojde k sadovým úpravám v areálu celé školy," popsal Marek Faust z Odboru správy majetku města Sokolova.

Projekt si vyžádá investici ve výši 7,8 milionu korun. Rekonstrukční práce budou probíhat až do konce roku. Výuka ve školním bazénu tak nebude možná.

"Bazén bude v prvním pololetí uzavřen, pravděpodobně k otevření bazénu by mělo dojít od začátku příštího roku, v lednu," informoval Faust.

Součástí projektu jsou sadové úpravy. Ty mají za úkol především zatraktivnit vstupní prostory a okolí základní školy.

"V okolí školy jsou stará betonová rabátka, v kterých jsou vysazené keře, jejichž údržba asi nebyla stoprocentní. Keře jsou přestárlé, takže ty se odstraní a dojde k nové výsadbě

v rabátkách. A pak jsou to další stromy v areálu školy, bylinková zahrádka a podobně," vyjmenoval Faust.

Podle projektu budou veřejné plochy zeleně řešeny s ohledem na možnosti následné údržby. Plochy v samotném areálu školy budou kromě nároků na údržbu mít také vzdělávací funkci.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!