2010 – Sokolov: Další byty půjdou do prodeje (3952) (TV Západ)

2010 – Sokolov: Další byty půjdou do prodeje (3952) (TV Západ)
Město Sokolov se rozhodlo dostát svému slibu a prodat nájemníkům domů ve Vrchlického ulici byty do osobního vlastnictví. Jedná se celkem o 37 bytových jednotek. Po peripetiích s právními dopady prodeje se podařilo připravit materiál tak, aby prodej nemohl být v budoucnu nijak zpochybněn.

„Občané zaplatí 30 % celkové kupní ceny bytu a 70 % budou splácet 10 let v měsíčních splátkách,“ popsal podmínky prodeje místostarosta Jaromír Dvořák.

Obyvatelé domu si mohou koupit byt v ceně 4.412 Kč za metr čtvereční. Nemožnost zaplacení celé částky vyplývá z podmínek dotace, s pomocí které město do objektu investovalo. 

„Podmínka je důvodem toho, že město rekonstruovalo tento barák s dotací a zavázalo se, že celý dům dvacet let neprodá. To znamená, že chceme dodržet slib, že byty občanům prodáme, ale zároveň nemůžeme porušit podmínku, kterou máme z hlediska dotací,“ vysvětlil postup radnice Dvořák.

Další lokalita, kde se budou prodávat městské byty, je sídliště Vítězná. Tím by měl prodej na delší dobu skončit. Nájemníci bytů na Novém náměstí nebo bývalého hotelu Ohře si budou muset na prodej počkat. Městu zatím zbývá ve vlastnictví necelá tisícovka bytů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!