2004 – Sokolov: Vnitroblok ve Wolkerově bude rekonstruován (TV Západ)

2004 – Sokolov: Vnitroblok ve Wolkerově bude rekonstruován (TV Západ)
Sokolovská radnice chystá úpravy dalšího vnitrobloku v centru města. Pokud se podaří získat dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj, bude provedena rekonstrukce v ulici Jiřího Wolkera ještě letos.

Zamýšlené úpravy přitom město konzultuje s obyvateli okolních domů. Těm na společné schůzce předložilo čtyři různé varianty rekonstrukce.

„Občané ale měli návrh jiný. Můžeme říci, že je fantastické, že na schůzku, kam jsme pozvali občany tohoto vnitrobloku, přišlo přes sto lidí a v podstatě většinový názor jejich byl - méně parkovacích míst a více zeleně,“ shrnul výsledky jednání místostarosta města Jaromír Dvořák. 

Město proto v současné době připravuje návrh nový, který počítá s tím, že parkovací místa vzniknou pouze kolem komunikace vedoucí středem vnitrobloku. Větší plocha tak zůstane pro parkové úpravy a dětské prolézačky.

„Samozřejmě, že filozofie města Sokolova je udělat studii, potom udělat projekt a teprve potom žádat. Můžeme říci, že v podstatě jsme i vděčni těm občanům, že občané tohoto vnitrobloku jsou velmi aktivní a v podstatě i díky této aktivitě vlastně tento vnitroblok se dostává do popředí zájmu města Sokolova,“ uvedl místostarosta. 

Podle odhadů by měla rekonstrukce vnitrobloku stát až 6 milionů korun. Sedmdesát procent z této částky chce ale město pokrýt prostřednictvím dotace Ministerstva pro místní rozvoj.

„Bereme, že pokud získáme dotaci letos, tak to uděláme. A pokud tu dotaci nezískáme, tak samozřejmě tento projekt nezapadne. Ale budeme žádat z jiných dotačních titulů a pokusíme se to v příštích letech udělat,“ slíbil Dvořák. 

První vnitroblok v centru města, a to v sousedství náměstí Budovatelů, radnice zrekonstruovala zhruba před dvěma lety. Tehdy zde mimo jiné nainstalovala závoru ovládanou prostřednictvím magnetických karet, která má bránit vjezdu cizích motoristů. Kvůli jejímu opakovanému poškozování se ale město rozhodlo, že při úpravách dalšího dvorního traktu už takovouto zábranu s největší pravděpodobností nepoužije. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!