2004 – Sokolov: Město nechá zpracovat nový Územní plán (TV Západ)

2004 – Sokolov: Město nechá zpracovat nový Územní plán (TV Západ)
Sokolovská radnice si nechá zpracovat nový Územní plán. Tento strategický dokument má přitom zásadní význam pro další rozvoj města. Mimo jiné totiž stanovuje, jaký typ výstavby je možné realizovat v jednotlivých lokalitách.

„Zpracovávání Územního plánu je vždy cyklická záležitost. Po schválení funguje deset patnáct let a pak určitý vývoj v urbanistice i řízení města vynucuje změny nebo přípravu změn. Takže ten cyklus v Sokolově již nazrál, proto jsme ochotní investovat částku řádově v milionech na vypracování nového Územního plánu,“ vysvětlil starosta Sokolova Karel Jakobec.

Stávající Územní plán je už více než deset let starý. Radnice proto před časem vyhlásila výběrové řízení na zpracovatele dokumentu nového. Ze čtyř došlých nabídek nakonec vybrala tu nejlevnější, která počítá s náklady ve výši zhruba tří milionů korun.

„Samozřejmě všechny organizace města, především naši Zastupitelé, Odbory města, byly vyzvány, aby přicházely s připomínkami tak, aby město potom nebrzdilo rozvoj, aby opravdu jsme nalezli nějaký konsensus tak, aby se tady dobře žilo a dobře podnikalo,“ přiblížil současný stav starosta.

Město už obdrželo několik návrhů, které budou do nového Územního plánu zakomponovány.

„Jsou to drobné změny, převážně tam, kde je čistá podnikatelská výstavba, aby tam mohla být smíšená, aby ten podnikatel mohl mít ve svém objektu nahoře byt a podobně. Čili nejedná se tam zatím o žádné zásadní návrhy, které by výrazně změnily struktury bydlení nebo rozvoje, o tom zatím nevím,“ dodal Jakobec.

Zpracování nového územního plánu by nyní mělo trvat zhruba jeden rok. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!