2002 – Sokolov: Město získalo 8 milionů na opravy zimní stadionu (TV Západ)

2002 – Sokolov: Město získalo 8 milionů na opravy zimní stadionu (TV Západ)
Díky osmimilionové dotaci, kterou Poslanecká sněmovna odsouhlasila při schvalování státního rozpočtu, proběhne v průběhu letošního roku rozsáhlá rekonstrukce sokolovského zimního stadionu. Hala, postavená počátkem 70. let, se tak dočká vůbec poprvé větších stavebních úprav.

Na rekonstrukci bude muset na základě platných rozpočtových pravidel přispět 20 %, tedy dvěma miliony korun, také místní radnice. 

"Vzhledem k tomu, že rozpočet byl odsouhlasen dříve, než jsme se dozvěděli o přidělení této dotace, tak samozřejmě budeme muset udělat takové úpravy rozpočtu, aby se ta dotace využila, protože by byl naprostý nesmysl, z důvodu nedofinancování nějaké části městem, přijít o dotaci, která je pro nás značně významná z hlediska stavu zimního stadionu," komentoval situaci místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Největší část prostředků by měla být použita na opravu podkladové plochy pod ledem, jejíž součástí bude instalace nových, tenčích rozvodů čpavku, díky níž bude do budoucna na vytvoření ledové plochy zapotřebí pouze jedné tuny této nebezpečné látky místo dosavadních šesti. 

Drobných úprav a nátěru by se měla také dočkat ocelová konstrukce haly, a v případě dostatku peněz se rovněž počítá s osazením nových mantinelů. Největší investicí do zázemí stadionu pak bude nákup moderního, počítačem řízeného regulačního zařízení pro tvorbu ledu. 

"Protože vlastně jsme dostali příslib této dotace těsně před Vánoci, takže nebyl čas na zpracování projekčních prací, takže se teď v nejbližší době pustíme do toho, aby se projekčně zpracovalo to, co by bylo možno udělat a při rekonstrukci se samozřejmě zjistí řada věcí, o kterých dnes nevíme a budeme muset postupovat tak, abychom udělali to, co je nejnutnější a tak, aby to bylo návazné na budoucí další úpravy," vysvětlil Novotný. 

Samotná rekonstrukce bude zahájena počátkem letních měsíců, poté co dojde k rozpuštění ledové plochy a do začátku nové bruslařské sezony by pak měla být dokončena.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!