2002 – Sokolov: Město řeší kam investovat přebytek rozpočtu (TV Západ)

2002 – Sokolov: Město řeší kam investovat přebytek rozpočtu (TV Západ)
O několik milionů korun více chce oproti původním plánům investovat v průběhu letošního roku sokolovská radnice. Přebytek loňského rozpočtu je totiž nakonec zhruba o 6 až 8 milionů korun vyšší, než s jakým se počítalo při sestavování rozpočtu letošního.

"Vzhledem k tomu, že 30. prosince přišlo asi 12 milionů na daních, takže nějakých pět až 8 milionů by tam mělo být ještě k tomu, co počítáme," přiblížil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolovští radní proto doporučují Zastupitelstvu použít volné finanční prostředky na opravu venkovního hřiště u sportovní haly, které má nyní ve správě 1. základní škola, ale využíváno je také dalšími školskými zařízeními. 

"A sice proto, že se naskýtá šance získat dotaci ve výši 1,5 milionu korun. Naší povinností je k této dotaci přidat 3,5 milionu a za 5 milionů by bylo možné udělat jakousi první z předpokládaných tří etap rekonstrukce tohoto hřiště," uvedl Jakobec. 

Po provedení rekonstrukce by mělo toto sportoviště sloužit v odpoledních hodinách také veřejnosti. Další variantou využití přebytku loňského rozpočtu je pak pokračování ve výstavbě cyklostezky, která má spojit centrum města s novou vodní nádrží Michal či dokončení opravy kapucínského kostela kde má vzniknout koncertní a výstavní sál. Obě tyto akce totiž přišly v letošním roce kvůli nedostatku peněz v rozpočtu města finančně zkrátka. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!